Stoppen met roken

MindTracking stoppen met roken

Stoppen met roken in het nieuwe jaar?

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent vaak goede voornemens. Nu ben ik nooit zo van de voornemens. Althans niet met nieuwjaar. Als ik een voornemen heb kan ik dat meteen inzetten, ook als is het op een vrijdagmiddag halverwege in het jaar.

Hoe werkt het met roken? Je hoort veel mensen zeggen dat ze gaan stoppen. De eerste 2 weken is het het lastigst doordat jouw lichaam nog niet ingesteld is om geen nicotine binnen te krijgen. De nicotine verslaving die zo erg is, duurt maar heel kort omdat het zeer snel afgebroken is door jouw lichaam. Wat overblijft zijn de zogeheten dopaminereceptor slotjes. De wat? Precies, even in Jip en Janneke taal uitleggen: de hersenen van een roker heeft meer van deze slotjes dan een niet roker. De slotjes vragen om meer dopamine oftewel “Ik moet het nu!”. Na twee weken zien de hersenen van een gestopte roker en een niet-roker hetzelfde eruit. Kortom lichamelijk ben je na 2 weken afgekickt.

Alleen dan hou je de zwaarste verslaving over: de psychische. Radar kwam met een hele mooie documentaire over hoe de tabaksindustrie zich inzet om vervangers te creëren. Vervangers zijn gewoon nieuwe rokers die de overledene rokers vervangen. Er moet tenslotte afzetmarkt blijven voor de tabaksindustrie. En welke doelgroep is daar perfect voor: De Pubers! Waarom? Hun hersenen zijn in rap tempo aan het groeien en verbindingen aan het leggen. De tabaksindustrie weet daar als geen ander gebruik van te maken en zorgt dat 12-15 jarigen gaan roken en bij elke situatie/ gevoelens gaan de hersenen koppelingen maken met sigaretten.

MindTracking weet als geen ander dat er verbindingen in de hersenen kunnen worden gereset! Is het dan zo dat je na 1 sessie van het roken af bent? Kan. Alleen zie je in de praktijk vaak dat klanten terug komen. Elke keer weer komen nieuwe verbindingen die vroeger in de hersenen zijn gelegd naar boven. Hoe langer je stopt, hoe meer jouw hersenen nieuwe verbindingen maken zonder dat daar tabak aan te pas komt. Wil je meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak: info@mindtracking.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *